大分類 | 植物 | Kingdom | Plant |
種名 | Allium ursinum | Species | Allium ursinum |
学名(一般名) | Allium ursinum[Ramsons、らむそん、ラムソン] | Latin Name(General Name) | Allium ursinum[Ramsons] |
科名 | ユリ科 | Family | Amaryllidaceae |
原産/分布 | - | Origin | - |
日本伝来 | - | Introduction into Japan | - |
概説 | ハーブの一種 [開花時期の全体、葉]強い香りの刺激性ハーブ。 香り、作用共ににんにくと同じ。 | Summary | a herb [part used:whole parts in flowering time, leaves]an irritative herb with a strong smell similar to garlic The flavor and effect this herb has are same as a garlic. |
旬 | - | | - |
食用 | 葉は好みによりサラダ、サンドイッチ、料理の香味料に使う。 | Edible | The leaves are used for salad, sandwitches, seasoning. |
健康促進/薬用 | 高血圧、動脈硬化に生のハーブと葉を内服する。 | Health Care/ Medicinal Usage | - |
健康促進 概要 | 内服(生のハーブと葉): 高血圧 動脈硬化 | Summary of Health Care | Oral administration (raw herb and leaf): Hypertension Atherosclerosis |
一般文献 | デニー・バウン著、英国王立園芸協会ハーブ大百科、誠文堂新光社(1997) | Literature | - |
加工品 | - | Processed Food | - |