大分類 | 動物(魚類) | Kingdom | Animal(Fish) |
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種名 | Antimora microlepis | Species | Antimora microlepis |
学名(一般名) | Antimora microlepis[blue antimora、かなだだら、カナダダラ] | Latin Name(General Name) | Antimora microlepis[blue antimora] |
科名 | チゴダラ科 | Family | Moridae |
原産/分布 | 北太平洋の水深510-2800mの大陸棚斜面に生息。 日本近海では三崎以北の太平洋側。 | Origin | The habitat is on the continental shelf at depths from 510 to 2800 m in North Pacific. Where it is found near Japan is the Pacific coast north to Mitsuzaki. |
日本伝来 | - | Introduction into Japan | - |
概説 | - | Summary | - |
旬 | - | - | |
食用 | 肉は淡泊な白身で、練り製品の原料として高級品。 汁の身にもなる。 | Edible | The flesh is light and delicate. It is highly valued as an ingredient of fish paste products. It can be a soup ingredient. |
健康促進/薬用 | - | Health Care/ Medicinal Usage | - |
健康促進 概要 | - | Summary of Health Care | - |
一般文献 | 多紀保彦ら監修・執筆 食材魚貝大百科 1 エビ・カニ類、魚類(2000) | Literature | - |
加工品 | - | Processed Food | - |
文部科学省 日本食品標準成分表2020 八訂 登録データなし |
アミノ酸成分表 登録データなし |