大分類 | 動物(魚類) | Kingdom | Animal(Fish) |
種名 | Argyrops bleekeri | Species | Argyrops bleekeri |
学名(一般名) | Argyrops bleekeri[red fin bream、たいわんだい、タイワンダイ] | Latin Name(General Name) | Argyrops bleekeri[red fin bream] |
科名 | タイ科 | Family | Sparidae |
原産/分布 | 朝鮮の南部から東シナ海、南シナ海にも分布。 日本では高知県の沖合で見られる。 | Origin | The range is from south Korea, the East China sea, and to the South China sea. It is found offshore Kochi prefecture in Japan. |
日本伝来 | - | Introduction into Japan | - |
概説 | - | Summary | - |
旬 | - | | - |
食用 | 塩焼き、総菜で食す。 | Edible | It is eaten grilled with salt, cooked in many ways. |
健康促進/薬用 | - | Health Care/ Medicinal Usage | - |
健康促進 概要 | - | Summary of Health Care | - |
一般文献 | 多紀保彦ら監修・執筆 食材魚貝大百科 3 イカ・タコ類ほか、魚類、平凡社(2000) | Literature | - |
加工品 | - | Processed Food | - |