大分類 | 動物(魚類) | Kingdom | Animal(Fish) |
種名 | Argyrosomus japonica | Species | Argyrosomus japonica |
学名(一般名) | Argyrosomus japonica[Japanese croaker、おおにべ、オオニベ、大鮸] | Latin Name(General Name) | Argyrosomus japonica[Japanese croaker] |
科名 | ニベ科 | Family | Sciaenidae |
原産/分布 | インド・太平洋海域に広く分布し、日本では南日本以南沿岸の水深150m以浅の泥底に生息。 | Origin | It is widly distributed in Indo-Pacific oceans. The habitat in Japan is muddy bottoms at depths shallower than 150m, off the coasts of South Japan. |
日本伝来 | - | Introduction into Japan | - |
概説 | 宮崎県では養殖されいてる。 | Summary | It is farmed in Miyazaki. |
旬 | - | | - |
食用 | 刺身、塩焼き、空揚げ、鍋物など。練り製品。 | Edible | [how to cook]sashimi, grilled with salt, deep-fried without batter, boild, fish paste products |
健康促進/薬用 | - | Health Care/ Medicinal Usage | - |
健康促進 概要 | - | Summary of Health Care | - |
一般文献 | 多紀保彦ら監修・執筆 食材魚貝大百科 3 イカ・タコ類ほか、魚類、平凡社(2000) | Literature | - |
加工品 | - | Processed Food | - |