大分類動物(魚類)KingdomAnimal(Fish)
種名Argyrosomus japonicaSpeciesArgyrosomus japonica
学名(一般名)Argyrosomus japonica[Japanese croaker、おおにべ、オオニベ、大鮸]Latin Name(General Name)Argyrosomus japonica[Japanese croaker]
科名ニベ科FamilySciaenidae
原産/分布インド・太平洋海域に広く分布し、日本では南日本以南沿岸の水深150m以浅の泥底に生息。OriginIt is widly distributed in Indo-Pacific oceans.
The habitat in Japan is muddy bottoms at depths shallower than 150m, off the coasts of South Japan.
日本伝来-Introduction into Japan-
概説宮崎県では養殖されいてる。SummaryIt is farmed in Miyazaki.
--
食用刺身、塩焼き、空揚げ、鍋物など。練り製品。Edible[how to cook]sashimi, grilled with salt, deep-fried without batter, boild, fish paste products
健康促進/薬用-Health Care/ Medicinal Usage-
健康促進 概要-Summary of Health Care-
一般文献多紀保彦ら監修・執筆 食材魚貝大百科 3 イカ・タコ類ほか、魚類、平凡社(2000)Literature-
加工品-Processed Food-




文部科学省 日本食品標準成分表2020 八訂 登録データなし


アミノ酸成分表 登録データなし