大分類 | 植物 | Kingdom | Plant |
種名 | Capsicum chinense | Species | Capsicum chinense |
学名(一般名) | Capsicum chinense、Capsicum sinense[Habanero chilli、はばねろ、ハバネロ] | Latin Name(General Name) | Capsicum chinense,Capsicum sinense[Habanero chilli] |
科名 | ナス科 | Family | Solanaceae |
原産/分布 | 西インド諸島、中米南部で、中国ではない。 | Origin | It is native to West Indies, southern Central America, not China. |
日本伝来 | - | Introduction into Japan | - |
概説 | ハーブの一種 [実]辛い実をつける栽培変種トウガラシに同じ。 非耐寒性の低木。 高さ、広がりとも1.5m。 白またはオレンジがかった花は二つ以上かたまって咲く。 実はぶら下がる形で色は赤茶からクリーム。 数種類の最も辛いペッパーの原種。 | Summary | a herb [part used:fruit]a variety of capsicum with hot fruits. A shrub weak to cold. It grows about 1.5m tall and wide. White or orange flowers bloom in a cluster of more than 2 flowers. The colors of hanging fruits range from red brown to cream. This is the original breed of several hottest peppers. |
旬 | - | | - |
食用 | 辛い実をつける栽培変種トウガラシに同じ。 | Edible | It is used in the same way as hot chilli pepper. |
健康促進/薬用 | 辛い実をつける栽培変種トウガラシに同じ。 | Health Care/ Medicinal Usage | - |
健康促進 概要 | 辛い実をつける栽培変種トウガラシに同じ。 | Summary of Health Care | Same with the cultivar pepper bearing spicy fruits |
一般文献 | デニー・バウン著、英国王立園芸協会ハーブ大百科、誠文堂新光社(1997) | Literature | - |
加工品 | オリジナルデスソース(Blair's Death Source,(株)鈴商,東京都新宿区荒木町23番地,http://www.suzusho.co.jp/blairs/index.html) | Processed Food | - |