大分類 | 植物 | Kingdom | Plant |
---|---|---|---|
種名 | Capsicum pubescens | Species | Capsicum pubescens |
学名(一般名) | Capsicum pubescens[Rocoto、Chili manzano、Tree pepper、Locoto、ろこと、ロコト] | Latin Name(General Name) | Capsicum pubescens[Rocoto,Chili manzano,Tree pepper,Locoto] |
科名 | ナス科 | Family | Solanaceae |
原産/分布 | - | Origin | - |
日本伝来 | - | Introduction into Japan | - |
概説 | ハーブの一種 [実]辛い実をつける栽培変種トウガラシに同じ。 大きく広がる低木性の多年生植物 。耐寒性-5度。 高さ3m、広がり2m、縞のある茎には紫色の節があり、卵型でしわのある、綿毛の生えた葉をつける。 紫色で中心が白い単生の花の後には、黄、赤、茶の実がぶらさがるか上を向いてなる。 最も耐寒性の強い種類であり、冷たく湿った気候の中で15年間実をつけ続けることができる。 | Summary | a herb [part used:fruit]a variety of capsicum with hot fruit. a perennial shrub which grows tall and wide. a cold resistant until minus 5℃. The plant grows as tall as 3m and as wide as 2m. It has a striped stalk with purple nodes, from which ovate and wrinckled hairy leaves grow. The flower of this plant has purple corolla with white spots in the center. After blooming, it bears a yellow, red, or brown fruit in a hanging or upward position. This species has the ability to withstand cooler temperatures than other cultivated pepper plants and is able to be prolific as long as 15 years in a cool and moist climate. |
旬 | - | - | |
食用 | 辛い実をつける栽培変種トウガラシに同じ。 | Edible | It is used in the same way as hot chilli pepper. |
健康促進/薬用 | 辛い実をつける栽培変種トウガラシに同じ。 | Health Care/ Medicinal Usage | - |
健康促進 概要 | 辛い実をつける栽培変種トウガラシに同じ。 | Summary of Health Care | Same with the cultivar pepper bearing spicy fruits |
一般文献 | デニー・バウン著、英国王立園芸協会ハーブ大百科、誠文堂新光社(1997) | Literature | - |
加工品 | - | Processed Food | - |
文部科学省 日本食品標準成分表2020 八訂 登録データなし |
アミノ酸成分表 登録データなし |