大分類 | 海藻 | Kingdom | Algae |
種名 | Caulerpa racemosa var laete-virens (Montagne) Weber Van Bosse | Species | Caulerpa racemosa var laete-virens (Montagne) Weber Van Bosse |
学名(一般名) | Caulerpa racemosa var laete-virens (Montagne) Weber Van Bosse[すりこぎずた、スリコギズタ、擂り粉木蔦] | Latin Name(General Name) | Caulerpa racemosa var laete-virens (Montagne) Weber Van Bosse |
科名 | イワズタ科 | Family | Caulerpaceae |
原産/分布 | 日本各地の潮下帯に生育。 温帯にも生育する。 | Origin | It grows in subtidal zones all overJapan. It is also found in the temperate zone. |
日本伝来 | - | Introduction into Japan | - |
概説 | - | Summary | - |
旬 | - | | - |
食用 | - | Edible | - |
健康促進/薬用 | - | Health Care/ Medicinal Usage | - |
健康促進 概要 | - | Summary of Health Care | - |
一般文献 | 多紀保彦ら監修・執筆 食材魚貝大百科 4 海藻類・魚類・その他、平凡社(2000) | Literature | - |
加工品 | - | Processed Food | - |