大分類 | 植物 | Kingdom | Plant |
種名 | Cedronella canariensis | Species | Cedronella canariensis |
学名(一般名) | Cedronella canariensis、Cedronella triphylla[Balm of Gilead、Canary balm、ぎれあどばるさむのき、ギレアドバルサムノキ、めっかばるさむのき、メッカバルサムノキ] | Latin Name(General Name) | Cedronella canariensis,Cedronella triphylla[Balm of Gilead,Canary balm] |
科名 | シソ科 | Family | Lamiaceae |
原産/分布 | - | Origin | - |
日本伝来 | - | Introduction into Japan | - |
概説 | ハーブの一種 [葉]芳香性のハーブだが薬用に使用された記録はない。 葉は乾燥させてポットポプリに加えてムスク、森林調の香りをつける。 | Summary | a herb [part used:leaves]an aromatic herb. No record of the medicinal usage. The leaves are dried and mixed in potporri, normally scented with musk or woody notes. |
旬 | - | | - |
食用 | 葉は浸出液を茶にする。 | Edible | The leaves are percolated to make tea. |
健康促進/薬用 | - | Health Care/ Medicinal Usage | - |
健康促進 概要 | - | Summary of Health Care | - |
一般文献 | デニー・バウン著、英国王立園芸協会ハーブ大百科、誠文堂新光社(1997) | Literature | - |
加工品 | - | Processed Food | - |