大分類植物KingdomPlant
種名Cistus ladaniferSpeciesCistus ladanifer
学名(一般名)Cistus ladanifer[Gum cistus、らうだなむ、ラウダナム]Latin Name(General Name)Cistus ladanifer[Gum cistus]
科名ハンニチバナ科FamilyCistaceae
原産/分布-Origin-
日本伝来-Introduction into Japan-
概説ハーブの一種
[葉、オレオ樹脂、オイル]芳香、刺激、去痰性のハーブ
トルコでは燻蒸剤に使用する。
ラベンダー、シダ、キプロス香水の固定材に使用する。
Summarya herb
[part used:leaves, oleoresin, oil]an aromatic, irritative, expectorant herb
It is used as a fumigant in Turkey.
It is used in lavender, cider, cyprus perfumes as a fixative.
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食用焼き物料理、ソフトドリンク、アイスクリーム、菓子類の製造に重要。EdibleThis plant plays an important role in producing bake dishes, soft drinks, ice cream, and sweets.
健康促進/薬用出血予防、抗細菌作用がある
カタル、下痢に内服する。
Health Care/ Medicinal Usage-
健康促進 概要作用:
出血予防
抗細菌作用

内服:
カタル
下痢
Summary of Health CareAction:
Prevention of bleeding
Anti-bacterial action

Oral administration:
Catarrh
Diarrhea
一般文献デニー・バウン著、英国王立園芸協会ハーブ大百科、誠文堂新光社(1997)Literature-
加工品-Processed Food-




文部科学省 日本食品標準成分表2020 八訂 登録データなし


アミノ酸成分表 登録データなし