大分類 | 動物(魚類) | Kingdom | Animal(Fish) |
---|---|---|---|
種名 | Coregonus autumnalis | Species | Coregonus autumnalis |
学名(一般名) | Coregonus autumnalis[Arctic cisco、おーむり、オームリ] | Latin Name(General Name) | Coregonus autumnalis[Arctic cisco] |
科名 | サケ科 | Family | Salmonidae |
原産/分布 | - | Origin | - |
日本伝来 | - | Introduction into Japan | - |
概説 | カナダ北西部沿岸からロシア北部のバレンツ海沿岸。 1969年日本に移入された。 | Summary | It is distributed off coasts of north west Canada to the Barents Sea of north Russia. It was introduced into Japan in 1969. |
旬 | - | - | |
食用 | 塩漬け、干物、ムニエル、燻製。 | Edible | It is salt pickled, dried, smoked or stir-fried with butter. |
健康促進/薬用 | - | Health Care/ Medicinal Usage | - |
健康促進 概要 | - | Summary of Health Care | - |
一般文献 | 多紀保彦ら監修・執筆 食材魚貝大百科 1 エビ・カニ類、魚類(2000) | Literature | - |
加工品 | - | Processed Food | - |
文部科学省 日本食品標準成分表2020 八訂 登録データなし |
アミノ酸成分表 登録データなし |