大分類動物(魚類)KingdomAnimal(Fish)
種名Kaiwarinus equulaSpeciesKaiwarinus equula
学名(一般名)Kaiwarinus equula[whitefin trevally、horse kingfish、かいわり、カイワリ、貝割]Latin Name(General Name)Kaiwarinus equula[whitefin trevally,horse kingfish]
科名アジ科FamilyCarangidae
原産/分布太平洋の暖海域に広く分布。
日本では南日本の沿岸(200m以浅)の砂泥付近で見られる。
OriginIt is widely distributed in warm Pacific waters.
It is found near sandy mud bottms in coastal waters (shallower than 200m) in South Japan.
日本伝来-Introduction into Japan-
概説-Summary-
--
食用身がしまっていて美味。
高級食用魚で、刺身やすし種、塩焼き、煮付けなど。
EdibleIt is tasty for the firm flesh.
It is a high quality fish, cooked into sashimi, sushi, grilled with salt and boiled in soy sauce.
健康促進/薬用-Health Care/ Medicinal Usage-
健康促進 概要-Summary of Health Care-
一般文献多紀保彦ら監修・執筆 食材魚貝大百科 3 イカ・タコ類ほか、魚類、平凡社(2000)Literature-
加工品-Processed Food-




文部科学省 日本食品標準成分表2020 八訂 登録データなし


アミノ酸成分表 登録データなし