大分類 | 細菌 | Kingdom | Bacterium |
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種名 | Lactobacillus delbrueckii | Species | Lactobacillus delbrueckii |
学名(一般名) | Lactobacillus delbrueckii、Lactobacillus delbrueckii spp. bulgaricus ATCC11842、Lactobacillus delbrueckii ssp. Delbrueckii | Latin Name(General Name) | Lactobacillus delbrueckii,Lactobacillus delbrueckii spp. bulgaricus ATCC11842,Lactobacillus delbrueckii ssp. Delbrueckii |
科名 | ラクトバシラス科 | Family | Lactobacillaceae |
原産/分布 | - | Origin | - |
日本伝来 | - | Introduction into Japan | - |
概説 | - | Summary | - |
旬 | - | - | |
食用 | Lactobacillus delbrueckiiはsemi-ripend Provola dei Nebrodi Sicilian cheeseから分離された。 Lactobacillus delbrueckii spp. Bulgaricus ATCC11842はヨーグルト生産菌 Lactobacillus delbrueckii spp. BulgaricusはZabady fermented milk(エジプトの発酵乳飲料)から分離された。 Lactobacillus delbrueckii ssp. delbrueckiiとLactobacillus delbrueckii spp. bulgaricusは西アフリカの伝統発酵飲料Doloとpitoから分離された。 | Edible | Lactobacillus delbrueckii was separated from semi-ripend Provola dei Nebrodi Sicilian cheese. Lactobacillus delbrueckiii spp. Bulgaricus ATCC11842 is used to produce yoghurt. Lactobacillus delbrueckii spp. Bulgaricus was separated from Zabady fermented milk (fermented lactic-drink produced in Egypt). Lactobacillus delbrueckii ssp. delbrueckii and Lactobacillus delbrueckii spp. bulgaricus was separated from the traditional fermented drink of West Africa (Dolo and pito). |
健康促進/薬用 | - | Health Care/ Medicinal Usage | - |
健康促進 概要 | - | Summary of Health Care | - |
一般文献 | Pfeiler,E.A.,and Klaenhammer,T.R.,Trends in Microbiol.,15,546-553,(2007) Cronin,T.et al.,J.Appl.Microbiol,103,1128-1239,(2007) El-Baradei,G.et al., Int.J.Food Microbiol.,121,295-301,(2008) Sawadogo-Lingani,H.,et al.,J.Appl.Microbiol,103,765-777,(2007) | Literature | - |
加工品 | - | Processed Food | - |
文部科学省 日本食品標準成分表2020 八訂 登録データなし |
アミノ酸成分表 登録データなし |