大分類細菌KingdomBacterium
種名Lactobacillus delbrueckiiSpeciesLactobacillus delbrueckii
学名(一般名)Lactobacillus delbrueckii、Lactobacillus delbrueckii spp. bulgaricus ATCC11842、Lactobacillus delbrueckii ssp. DelbrueckiiLatin Name(General Name)Lactobacillus delbrueckii,Lactobacillus delbrueckii spp. bulgaricus ATCC11842,Lactobacillus delbrueckii ssp. Delbrueckii
科名ラクトバシラス科FamilyLactobacillaceae
原産/分布-Origin-
日本伝来-Introduction into Japan-
概説-Summary-
--
食用Lactobacillus delbrueckiiはsemi-ripend Provola dei Nebrodi Sicilian cheeseから分離された。
Lactobacillus delbrueckii spp. Bulgaricus ATCC11842はヨーグルト生産菌
Lactobacillus delbrueckii spp. BulgaricusはZabady fermented milk(エジプトの発酵乳飲料)から分離された。
Lactobacillus delbrueckii ssp. delbrueckiiとLactobacillus delbrueckii spp. bulgaricusは西アフリカの伝統発酵飲料Doloとpitoから分離された。
EdibleLactobacillus delbrueckii was separated from semi-ripend Provola dei Nebrodi Sicilian cheese.
Lactobacillus delbrueckiii spp. Bulgaricus ATCC11842 is used to produce yoghurt.
Lactobacillus delbrueckii spp. Bulgaricus was separated from Zabady fermented milk (fermented lactic-drink produced in Egypt).
Lactobacillus delbrueckii ssp. delbrueckii and Lactobacillus delbrueckii spp. bulgaricus was separated from the traditional fermented drink of West Africa (Dolo and pito).
健康促進/薬用-Health Care/ Medicinal Usage-
健康促進 概要-Summary of Health Care-
一般文献Pfeiler,E.A.,and Klaenhammer,T.R.,Trends in Microbiol.,15,546-553,(2007)
Cronin,T.et al.,J.Appl.Microbiol,103,1128-1239,(2007)
El-Baradei,G.et al., Int.J.Food Microbiol.,121,295-301,(2008)
Sawadogo-Lingani,H.,et al.,J.Appl.Microbiol,103,765-777,(2007)
Literature-
加工品-Processed Food-




文部科学省 日本食品標準成分表2020 八訂 登録データなし


アミノ酸成分表 登録データなし