大分類 | 細菌 | Kingdom | Bacterium |
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種名 | Lactococcus lactis | Species | Lactococcus lactis |
学名(一般名) | Lactococcus lactis、Lactococcus lactis subsp.lactis | Latin Name(General Name) | Lactococcus lactis,Lactococcus lactis subsp.lactis |
科名 | ストレプトコッカス科 | Family | Streptococcuaceae |
原産/分布 | - | Origin | - |
日本伝来 | - | Introduction into Japan | - |
概説 | - | Summary | - |
旬 | - | - | |
食用 | Lactococcus lactisはZabady fermented milk(エジプトの発酵乳飲料)から分離された。 Lactococcus lactis subsp.lactisはZlater cheeseの熟成中に分離された。 Lactococcus lactisは伝統的なIberian Dry-fermented Salchichon sausageとChorizo sausageから分離された。 | Edible | Lactococcus lactis was separated from Zabady fermented milk (fermented lactic beverage in Egypt) Lactococcus lactis subsp. Lactis was separated from Zlater cheese in the course of fermentation. Lactococcus lactis was separated from the traditional Iberian Dry-fermented Salchichon sausage and Chorizo sausage. |
健康促進/薬用 | - | Health Care/ Medicinal Usage | - |
健康促進 概要 | - | Summary of Health Care | - |
一般文献 | Veljovic,K.,et al.,J.Applied Microbiol.,103,2142-2152,(2007) El-Baradei,G.et al., Int.J.Food Microbiol.,121,295-301,(2008) Bento,M.J., et al.,Food Microbiol.,Safety,72,M193M201,(2007) | Literature | - |
加工品 | - | Processed Food | - |
文部科学省 日本食品標準成分表2020 八訂 登録データなし |
アミノ酸成分表 登録データなし |