大分類 | 植物 | Kingdom | Plant |
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種名 | Lavandula X intermedia | Species | Lavandula X intermedia |
学名(一般名) | Lavandula X intermedia[Lavandin、らばんじん、ラバンジン、らべんだー・いんてるめでぃあ、ラベンダー・インテルメディア] | Latin Name(General Name) | Lavandula X intermedia[Lavandin] |
科名 | シソ科 | Family | Lamiaceae |
原産/分布 | - | Origin | - |
日本伝来 | - | Introduction into Japan | - |
概説 | ハーブの一種 [花]芳香性のハーブで、わずかに樟脳の香りが交じる。 乾燥させた花をハーブピロー、ポットポプリに入れる。 精油は香水、化粧品、清掃用品に使用する。 | Summary | a herb [part used:flowers]an aromatic herb with slight smell of camphor. The dried flowers are put in a pillow or pot poupuri. The essential oil is used in perfumes, cosmetics. Cleaners. |
旬 | - | - | |
食用 | 生の花は砂糖漬けにする。 またジャム、酢に加える。 | Edible | The raw flowers are candied. Or they are added in jam, vinegar. |
健康促進/薬用 | - | Health Care/ Medicinal Usage | - |
健康促進 概要 | - | Summary of Health Care | - |
一般文献 | デニー・バウン著、英国王立園芸協会ハーブ大百科、誠文堂新光社(1997) | Literature | - |
加工品 | - | Processed Food | - |
文部科学省 日本食品標準成分表2020 八訂 登録データなし |
アミノ酸成分表 登録データなし |