大分類植物KingdomPlant
種名Lavandula X intermediaSpeciesLavandula X intermedia
学名(一般名)Lavandula X intermedia[Lavandin、らばんじん、ラバンジン、らべんだー・いんてるめでぃあ、ラベンダー・インテルメディア]Latin Name(General Name)Lavandula X intermedia[Lavandin]
科名シソ科FamilyLamiaceae
原産/分布-Origin-
日本伝来-Introduction into Japan-
概説ハーブの一種
[花]芳香性のハーブで、わずかに樟脳の香りが交じる。
乾燥させた花をハーブピロー、ポットポプリに入れる。
精油は香水、化粧品、清掃用品に使用する。
Summarya herb
[part used:flowers]an aromatic herb with slight smell of camphor.
The dried flowers are put in a pillow or pot poupuri.
The essential oil is used in perfumes, cosmetics. Cleaners.
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食用生の花は砂糖漬けにする。
またジャム、酢に加える。
EdibleThe raw flowers are candied.
Or they are added in jam, vinegar.
健康促進/薬用-Health Care/ Medicinal Usage-
健康促進 概要-Summary of Health Care-
一般文献デニー・バウン著、英国王立園芸協会ハーブ大百科、誠文堂新光社(1997)Literature-
加工品-Processed Food-




文部科学省 日本食品標準成分表2020 八訂 登録データなし


アミノ酸成分表 登録データなし