大分類 | 動物(魚類) | Kingdom | Animal(Fish) |
種名 | Lophius piscatorius | Species | Lophius piscatorius |
学名(一般名) | Lophius piscatorius[anglerfish、にしあんこう、ニシアンコウ] | Latin Name(General Name) | Lophius piscatorius[anglerfish] |
科名 | アンコウ科 | Family | Lophiidae |
原産/分布 | 北西太平洋および地中海、国会の沿岸に分布。 | Origin | It is distributed in coasts of North Atlantic, Mediterranean, Black Sea. |
日本伝来 | - | Introduction into Japan | - |
概説 | - | Summary | - |
旬 | - | | - |
食用 | 肉味もよいため、近年、冷凍物として日本に輸入されている。 | Edible | The flesh tastes good. It is frozen and imported into Japan recently. |
健康促進/薬用 | - | Health Care/ Medicinal Usage | - |
健康促進 概要 | - | Summary of Health Care | - |
一般文献 | 多紀保彦ら監修・執筆 食材魚貝大百科 2 貝類、魚類、平凡社(2000) | Literature | - |
加工品 | - | Processed Food | - |