大分類 | 植物 | Kingdom | Plant |
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種名 | Mentha X villosa var. alopecuroides | Species | Mentha X villosa var. alopecuroides |
学名(一般名) | Mentha X villosa var.alopecuroides、Mentha nemorosa var. alopecuroides[Bowles'mint、ぼうるずみんと、ボウルズミント] | Latin Name(General Name) | Mentha X villosa var. alopecuroides,Mentha nemorosa var. alopecuroides[Bowles'mint] |
科名 | シソ科 | Family | Lamiaceae |
原産/分布 | - | Origin | - |
日本伝来 | - | Introduction into Japan | - |
概説 | ハーブの一種 [葉]芳香性のハーブでスペアミントの香りがする。 | Summary | a herb [part used:leaves]an aromatic herb with smell like sparemint. |
旬 | - | - | |
食用 | 葉はラム料理につきもののミントソース、ゼリー(英)に、またtzatziki(東欧)、tabbouleh(中東)に欠かせない材料である。 またハーブティー、アイス・ドリンクの香味料、飾りに使用する。 | Edible | The leaves are an indespensable ingredient for mint sauce served with lamb dishes, for jelly (in England), for tzatziki (in East Europe), fo tabbouleh (in Middle East). The leaves are used for tea, or to flavor and decorate cold drinks. |
健康促進/薬用 | - | Health Care/ Medicinal Usage | - |
健康促進 概要 | - | Summary of Health Care | - |
一般文献 | デニー・バウン著、英国王立園芸協会ハーブ大百科、誠文堂新光社(1997) | Literature | - |
加工品 | - | Processed Food | - |
文部科学省 日本食品標準成分表2020 八訂 登録データなし |
アミノ酸成分表 登録データなし |