大分類 | 動物(魚類) | Kingdom | Animal(Fish) |
---|---|---|---|
種名 | Merluccius hubbsi | Species | Merluccius hubbsi |
学名(一般名) | Merluccius hubbsi[Argentine hake、あるぜんちんへいく、アルゼンチンヘイク] | Latin Name(General Name) | Merluccius hubbsi[Argentine hake] |
科名 | メルルーサ科 | Family | Merlucciidae |
原産/分布 | 南米の南東部沿岸、フェゴ島からブラジル南部。 アルゼンチン沿岸からブラジル南部に分布。 | Origin | It is distributed in South Eastern coasts of South America, from Fuego island to Southern Brazil. The distribution area streatches from coasts of Argentine to Southern Brazil. |
日本伝来 | - | Introduction into Japan | - |
概説 | 全長約50cm。 すり身の原料としての利用が主。 | Summary | The body length is about 50cm. It is mainly made ito fish paste. |
旬 | - | - | |
食用 | すり身。 | Edible | It is made into fish paste. |
健康促進/薬用 | - | Health Care/ Medicinal Usage | - |
健康促進 概要 | - | Summary of Health Care | - |
一般文献 | 多紀保彦ら監修・執筆 食材魚貝大百科 1 エビ・カニ類、魚類(2000) 502品目1590種まいにちを楽しむ食材健康大辞典、時事通信社(2005) | Literature | - |
加工品 | - | Processed Food | - |
文部科学省 日本食品標準成分表2020 八訂 登録データなし |
アミノ酸成分表 登録データなし |