大分類 | 植物 | Kingdom | Plant |
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種名 | Origanum X majoricum | Species | Origanum X majoricum |
学名(一般名) | Origanum X majoricum[Italian oregano、Hardy majoram、いたりあんおれがの、イタリアンオレガノ] | Latin Name(General Name) | Origanum X majoricum[Italian oregano,Hardy majoram] |
科名 | シソ科 | Family | Labiatae |
原産/分布 | - | Origin | - |
日本伝来 | - | Introduction into Japan | - |
概説 | ハーブの一種 [葉]スイート・マジョラムに大変よく似ている。 この不稔性の交配種は高さ60cm、広がり45cm。 おそらくOriganum majoranaスイート・マジョラムと黄色の苞のOriganum vulgare subsp. virensをかけ合わせたものだろう。 外見と香りはスイート・マジョラムに似ているが、より耐寒性があり-5度まで耐えられる。 | Summary | a herb [part used:leaves]It looks like Origanum majorana. It is a hybrid of sterility grows as tall as 60cm, as wide as 45 cm. Presumably it is a cross breed between Origanum majorana and Origanum vulgare subsp. Virens which has yellow bracts. It looks like Origanum majorana in its appearance and smell, but it is cold-tolerant until minus 5 degrees. |
旬 | - | - | |
食用 | 植物全体と葉は料理でスイート・マジョラムOriganum majoranaの代わりに使用できる。 | Edible | The whole plat and the leaves can be used for cooking in place of Origanum majorana. |
健康促進/薬用 | - | Health Care/ Medicinal Usage | - |
健康促進 概要 | - | Summary of Health Care | - |
一般文献 | デニー・バウン著、英国王立園芸協会ハーブ大百科、誠文堂新光社(1997) | Literature | - |
加工品 | - | Processed Food | - |
文部科学省 日本食品標準成分表2020 八訂 登録データなし |
アミノ酸成分表 登録データなし |