大分類植物KingdomPlant
種名Origanum X majoricumSpeciesOriganum X majoricum
学名(一般名)Origanum X majoricum[Italian oregano、Hardy majoram、いたりあんおれがの、イタリアンオレガノ]Latin Name(General Name)Origanum X majoricum[Italian oregano,Hardy majoram]
科名シソ科FamilyLabiatae
原産/分布-Origin-
日本伝来-Introduction into Japan-
概説ハーブの一種
[葉]スイート・マジョラムに大変よく似ている。
この不稔性の交配種は高さ60cm、広がり45cm。
おそらくOriganum majoranaスイート・マジョラムと黄色の苞のOriganum vulgare subsp. virensをかけ合わせたものだろう。
外見と香りはスイート・マジョラムに似ているが、より耐寒性があり-5度まで耐えられる。
Summarya herb
[part used:leaves]It looks like Origanum majorana.
It is a hybrid of sterility grows as tall as 60cm, as wide as 45 cm.
Presumably it is a cross breed between Origanum majorana and Origanum vulgare subsp. Virens which has yellow bracts.
It looks like Origanum majorana in its appearance and smell, but it is cold-tolerant until minus 5 degrees.
--
食用植物全体と葉は料理でスイート・マジョラムOriganum majoranaの代わりに使用できる。EdibleThe whole plat and the leaves can be used for cooking in place of Origanum majorana.
健康促進/薬用-Health Care/ Medicinal Usage-
健康促進 概要-Summary of Health Care-
一般文献デニー・バウン著、英国王立園芸協会ハーブ大百科、誠文堂新光社(1997)Literature-
加工品-Processed Food-




文部科学省 日本食品標準成分表2020 八訂 登録データなし


アミノ酸成分表 登録データなし