大分類 | 植物 | Kingdom | Plant |
種名 | Origanum onites | Species | Origanum onites |
学名(一般名) | Origanum onites、Majorana onites[Pot majoram、Greek oregano、ぽっとまじょらむ、ポットマジョラム] | Latin Name(General Name) | Origanum onites,Majorana onites[Pot majoram,Greek oregano] |
科名 | シソ科 | Family | Labiatae |
原産/分布 | - | Origin | - |
日本伝来 | - | Introduction into Japan | - |
概説 | ハーブの一種 [葉、花]わずかに苦い芳香性のハーブで、タイムに似た香りがする。 葉と花のついた小枝はポットポプリ、香りの製品に加える。 | Summary | a herb [part used:leaves, flowers]a slightly bitter, aromatic herb with the smell like tyme. The twigs with leaves and flowers are added in pot popouri, smell products. |
旬 | - | | - |
食用 | スイート・マジョラム、オレガノ、ハナハッカの代替物として料理に使うが、質は劣る。 | Edible | It is used for cooking in place of sweet majoram, oregano, Origanum majorana Moerch. It is inferior in quality. |
健康促進/薬用 | - | Health Care/ Medicinal Usage | - |
健康促進 概要 | - | Summary of Health Care | - |
一般文献 | デニー・バウン著、英国王立園芸協会ハーブ大百科、誠文堂新光社(1997) | Literature | - |
加工品 | - | Processed Food | - |