大分類 | 動物(魚類) | Kingdom | Animal(Fish) |
種名 | Pagrus pagrus | Species | Pagrus pagrus |
学名(一般名) | Pagrus pagrus[common sea bream、king of sea bream、pagro、よーろっぱまだい、ヨーロッパマダイ、欧羅巴真鯛] | Latin Name(General Name) | Pagrus pagrus[common sea bream,king of sea bream,pagro] |
科名 | タイ科 | Family | Sparidae |
原産/分布 | 地中海と北東大西洋の温暖域に分布し、大陸棚の200m以浅に生息する。 | Origin | It is found in shallow waters within 200 m depth, in warm temperate zones of the Mediterranean and North Eastern Atlantic. |
日本伝来 | - | Introduction into Japan | - |
概説 | - | Summary | - |
旬 | - | | - |
食用 | 非常に美味。日本でも氷蔵で輸入され、塩焼き、煮物にされる。 | Edible | Very tasty. It is imported kept in ice into Japan. It is grilled with salt, boiled in soy sauce. |
健康促進/薬用 | - | Health Care/ Medicinal Usage | - |
健康促進 概要 | - | Summary of Health Care | - |
一般文献 | 多紀保彦ら監修・執筆 食材魚貝大百科 3 イカ・タコ類ほか、魚類、平凡社(2000) | Literature | - |
加工品 | - | Processed Food | - |