大分類 | 動物(魚類) | Kingdom | Animal(Fish) |
種名 | Parupeneus chrysopleuron | Species | Parupeneus chrysopleuron |
学名(一般名) | Parupeneus chrysopleuron[vermilion goatfish、うみひごい、ウミヒゴイ、海緋鯉] | Latin Name(General Name) | Parupeneus chrysopleuron[vermilion goatfish] |
科名 | ヒメジ科 | Family | Mullidae |
原産/分布 | 南日本から西部太平洋のやや深い所に分布。 | Origin | The habitat is rather deep water in South Japan to West Pacific. |
日本伝来 | - | Introduction into Japan | - |
概説 | - | Summary | - |
旬 | - | | - |
食用 | - | Edible | - |
健康促進/薬用 | - | Health Care/ Medicinal Usage | - |
健康促進 概要 | - | Summary of Health Care | - |
一般文献 | 多紀保彦ら監修・執筆 食材魚貝大百科 3 イカ・タコ類ほか、魚類、平凡社(2000) | Literature | - |
加工品 | - | Processed Food | - |