大分類 | 植物 | Kingdom | Plant |
種名 | Pelargonium citronellum | Species | Pelargonium citronellum |
学名(一般名) | Pelargonium citronellum[れもんせんてっど・ぜらにうむ、レモンセンテッド・ゼラニウム] | Latin Name(General Name) | Pelargonium citronellum |
科名 | フウロソウ科 | Family | Geraniaceae |
原産/分布 | - | Origin | - |
日本伝来 | - | Introduction into Japan | - |
概説 | ハーブの一種 [葉]芳香性のハーブでレモンの香りがする。 葉は乾燥させてポットポプリ、ハーブ・ピロウに入れる。 | Summary | a herb [part used:leaves]an aromatic herb with lemon scent. The leaves are dried and added in potourri, herb pillows. |
旬 | - | | - |
食用 | 葉は茶にしてもよい。 生をデザート、パンチ、ヴィネガーの香味料にする。 | Edible | The leaves are infused as tea. The raw leaves are used to flavor desserts, fruit punch, vinegar. |
健康促進/薬用 | - | Health Care/ Medicinal Usage | - |
健康促進 概要 | - | Summary of Health Care | - |
一般文献 | デニー・バウン著、英国王立園芸協会ハーブ大百科、誠文堂新光社(1997) | Literature | - |
加工品 | - | Processed Food | - |