大分類 | 植物 | Kingdom | Plant |
種名 | Pelargonium crispum | Species | Pelargonium crispum |
学名(一般名) | Pelargonium crispum[Lemon pelargonium、れもんぜらにうむ、レモンゼラニウム、れもん・ぜらにうむ、レモン・ゼラニウム] Pelargonium crispum 'Major' Pelargonium crispum 'Peach Cream' Pelargonium crispum 'Variegatum' | Latin Name(General Name) | Pelargonium crispum[Lemon pelargonium] Pelargonium crispum 'Major' Pelargonium crispum 'Peach Cream' Pelargonium crispum 'Variegatum' |
科名 | フウロソウ科 | Family | Geraniaceae |
原産/分布 | - | Origin | - |
日本伝来 | - | Introduction into Japan | - |
概説 | ハーブの一種 [葉]芳香性のハーブでレモンの香りがする。 Pelargonium crispum 'Peach Cream'は芳香性のハーブでフルーティーな香りがする。 | Summary | a herb [part used:leaves]an aromatic herb with lemon scent. Pelargonium crispum 'Peach Cream' ia an aromatic herb with fruity smell. |
旬 | - | | - |
食用 | 葉は茶になる。 生をソース、シャーベット、アイスクリーム、ケーキ、フルーツパンチ、ヴィネガーに入れ、レモンの香りをつける。 | Edible | The leaves are infused as tea. The law leaves are used to add lemon scent to sauces, sorbet, ice cream, cake, fruit punch, vinegar. |
健康促進/薬用 | - | Health Care/ Medicinal Usage | - |
健康促進 概要 | - | Summary of Health Care | - |
一般文献 | デニー・バウン著、英国王立園芸協会ハーブ大百科、誠文堂新光社(1997) | Literature | - |
加工品 | - | Processed Food | - |