大分類植物KingdomPlant
種名Prunus laurocerasusSpeciesPrunus laurocerasus
学名(一般名)Prunus laurocerasus[Lauel、Cherry laurel、せいようばくちのき、セイヨウバクチノキ、西洋博打の木、ちぇりーろーれる、チェリーローレル]Latin Name(General Name)Prunus laurocerasus[Lauel,Cherry laurel]
科名バラ科FamilyRosaceae
原産/分布-Origin-
日本伝来-Introduction into Japan-
概説ハーブの一種
[葉の抽出液チェリー・ローレル水とオイル]毒性の大変強い鎮静性のハーブ。
すべての部分、特に葉と種子は食べると有害である。
Summarya herb
[part used:leaf extract, oil]a very toxic, sedative herb
All parts, especially leaves and seeds are toxic if ingested.
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食用チェリー・ローレル水と毒素を除去したオイルは食品加工の香味料に使用される。EdibleLaurel water and the oil of which toxin removed are used as flavoring agent in food processing.
健康促進/薬用鎮痙、消化管機能改善、鎮咳作用がある。
吐き気、嘔吐に内服する。
外用薬として眼炎にチェリー・ローレル水が有効である。
Health Care/ Medicinal Usage-
健康促進 概要作用:
鎮痙
消化管機能改善
鎮咳作用

内服:
吐き気
嘔吐

外用薬(チェリー・ローレル水):
眼炎
Summary of Health CareAction:
Spasmolysis
Improvement of gastrointestinal function
Antitussive action

Oral administration:
Nausea
Vomiting

External medicine(Cherry laurel water):
Ocular inflammation
一般文献デニー・バウン著、英国王立園芸協会ハーブ大百科、誠文堂新光社(1997)Literature-
加工品-Processed Food-




文部科学省 日本食品標準成分表2020 八訂 登録データなし


アミノ酸成分表 登録データなし