大分類動物(魚類)KingdomAnimal(Fish)
種名Pterocaesio trillineataSpeciesPterocaesio trillineata
学名(一般名)Pterocaesio trillineata[いっせいたかさご、イッセイタカサゴ]Latin Name(General Name)Pterocaesio trillineata
科名クロサギ科FamilyGerreidae
原産/分布-Origin-
日本伝来-Introduction into Japan-
概説-Summary-
--
食用食用魚。
白身の淡泊な味だが、少し磯臭さがある。
空揚げ、刺身、塩焼き、煮付けなどにして美味。
EdibleAn edible fish.
The flesh is white and tastes simple, with a smell of sea.
It is eaten deep-fried, raw as sashimi, grilled with salt, boiled in soy sauce.
健康促進/薬用-Health Care/ Medicinal Usage-
健康促進 概要-Summary of Health Care-
一般文献多紀保彦ら監修・執筆 食材魚貝大百科 3 イカ・タコ類ほか、魚類、平凡社(2000)Literature-
加工品-Processed Food-




文部科学省 日本食品標準成分表2020 八訂 登録データなし


アミノ酸成分表 登録データなし