大分類 | 動物(魚類) | Kingdom | Animal(Fish) |
---|---|---|---|
種名 | Salvelinus malma malma | Species | Salvelinus malma malma |
学名(一般名) | Salvelinus malma malma[malmatrout、bull trout、Dolly varden、southern Dolly varden、red spotted trout、salmon trout、おしょろこま、オショロコマ] | Latin Name(General Name) | Salvelinus malma malma[malmatrout,bull trout,Dolly varden,southern Dolly varden,red spotted trout,salmon trout] |
科名 | サケ科 | Family | Salmonidae |
原産/分布 | 朝鮮半島北部から沿海州、オホーツク海、ベーリング海から北米大陸西部に広く分布。 | Origin | It is widely distributed in the Pacific Ocean in Asia and North America, specifically from North part of the KoreanPeninsula, Primorye, Okhotsk Sea, Baring Sea to West part of North America. |
日本伝来 | - | Introduction into Japan | - |
概説 | - | Summary | - |
旬 | 9-10月 | From September to October | |
食用 | 降海したものは美味。 陸封のものはそれより劣る。 | Edible | The flesh of those swim down to the sea is tasty. The flesh of those stay in rivers is inferior in taste. |
健康促進/薬用 | - | Health Care/ Medicinal Usage | - |
健康促進 概要 | - | Summary of Health Care | - |
一般文献 | 多紀保彦ら監修・執筆 食材魚貝大百科 1 エビ・カニ類、魚類(2000) | Literature | - |
加工品 | - | Processed Food | - |
文部科学省 日本食品標準成分表2020 八訂 登録データなし |
アミノ酸成分表 登録データなし |