大分類 | 動物(魚類) | Kingdom | Animal(Fish) |
種名 | Scomberomorus guttatus | Species | Scomberomorus guttatus |
学名(一般名) | Scomberomorus guttatus[spotted Spanish mackerel、たいわんさわら、タイワンサワラ、台湾鰆] | Latin Name(General Name) | Scomberomorus guttatus[spotted Spanish mackerel] |
科名 | サバ科 | Family | Scombridae |
原産/分布 | 南日本から東南アジア、インドにかけての温帯から熱帯に分布する。 | Origin | It is distributed in temperate to tropical waters spreading from South Japan to South Eastern Asia and India. |
日本伝来 | - | Introduction into Japan | - |
概説 | - | Summary | - |
旬 | - | | - |
食用 | 沿岸の表層を遊泳する。サワラと区別されずに利用。 | Edible | It migrates on the surface layer in coastal waters. It is used as ''sawara''. |
健康促進/薬用 | - | Health Care/ Medicinal Usage | - |
健康促進 概要 | - | Summary of Health Care | - |
一般文献 | 多紀保彦ら監修・執筆 食材魚貝大百科 4 海藻類・魚類・その他、平凡社(2000) | Literature | - |
加工品 | - | Processed Food | - |