大分類植物KingdomPlant
種名Stizolobium hassjooSpeciesStizolobium hassjoo
学名(一般名)Stizolobium hassjoo[はちしょうまめ、ハチショウマメ、はっしょうまめ、ハッショウマメ、ハッショウ豆、八升豆]Latin Name(General Name)Stizolobium hassjoo
科名マメ科FamilyFabaceae
原産/分布-Origin-
日本伝来17世紀末に日本に入った。Introduction into JapanIt was brought in Japan in the endo of 17th century.
概説-Summary-
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食用煮たものを水に浸し、アクを抜き、更に皮をはいで食用にする。EdibleIt is boiled, soaked in water to remove the harshness, and stripped before eating.
健康促進/薬用-Health Care/ Medicinal Usage-
健康促進 概要-Summary of Health Care-
一般文献高嶋四郎ら,原色日本野菜図鑑、保育者(1964)Literature-
加工品-Processed Food-




文部科学省 日本食品標準成分表2020 八訂 登録データなし


アミノ酸成分表 登録データなし