大分類 | 植物 | Kingdom | Plant |
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種名 | Stizolobium hassjoo | Species | Stizolobium hassjoo |
学名(一般名) | Stizolobium hassjoo[はちしょうまめ、ハチショウマメ、はっしょうまめ、ハッショウマメ、ハッショウ豆、八升豆] | Latin Name(General Name) | Stizolobium hassjoo |
科名 | マメ科 | Family | Fabaceae |
原産/分布 | - | Origin | - |
日本伝来 | 17世紀末に日本に入った。 | Introduction into Japan | It was brought in Japan in the endo of 17th century. |
概説 | - | Summary | - |
旬 | - | - | |
食用 | 煮たものを水に浸し、アクを抜き、更に皮をはいで食用にする。 | Edible | It is boiled, soaked in water to remove the harshness, and stripped before eating. |
健康促進/薬用 | - | Health Care/ Medicinal Usage | - |
健康促進 概要 | - | Summary of Health Care | - |
一般文献 | 高嶋四郎ら,原色日本野菜図鑑、保育者(1964) | Literature | - |
加工品 | - | Processed Food | - |
文部科学省 日本食品標準成分表2020 八訂 登録データなし |
アミノ酸成分表 登録データなし |